Ga naar de inhoud

Zware terugval

Op 23 mei schreef ik nog dat ik was begonnen met de nieuwe chemoreeks. Daar heb ik inmiddels ook twee van gehad. Echter bleek na elk bloedonderzoek (voorafgaand aan een chemo) de bloedwaarden niet de goede kant op te gaan en i.p.v. dat ik minder klachten kreeg zoals bij de eerste zes kuren kreeg ik nu juist meer klachten. Tijdens de intake van de 3de chemo (van de nieuwe reeks) heb ik daarom ook aangedrongen op een vervroegde CT scan. Deze heb ik ook gekregen en helaas bleek mijn voorgevoel waarheid te zijn.

De chemo’s helpen dus niet meer. Wat nu? Met mijn oncoloog de opties besproken:

  1. Ander soort chemo met 100% garantie dat mijn neuropathieklachten weer zeer hevig zouden terugkomen en geen garantie op de kuur zou aanslaan
  2. Nieuw soort pillenchemo met 100% garantie op bijwerkingen zoals misselijkheid/overgeven en een heel klein kans je dat de het leven nog iets gerekt kon worden
  3. Niets doen.

1 en 2 lijken mij vrij waardeloos dus heb ik gekozen voor de minst waardeloze in mijn ogen; niets doen. Hierdoor wordt de behandeling nu aanpast naar pijnbestrijding i.p.v. het bestrijden van de kanker. Door de medicatie ben ik ook best moe maar kan ik nog wel enigszins de dagelijkse dingetjes doen (tot nu toe).

De vraag of ik ook een prognose heb ik kregen kan ik met nee beantwoorden. Ik weet dus simpelweg ook niet hoe lang ik er nog ben.

Maandag nog even alle kracht bij elkaar sprokkelen om naar Rammstein te gaan en 9 juli mag ik een klein setje draaien op het Secret Forest Festival. Daar heb ik in ieder geval nog wel zin in!

Gepubliceerd inGeen categorie