Ga naar de inhoud

Sonos, wordt geen Apple!

Het was even schrikken afgelopen week. Als je ooit je producten had geregistreerd bij Sonos dan zat er 21 januari 2020 een mail in je inbox.

Vanaf mei 2020 ontvangt een deel van onze eerste generatie producten geen software-updates of nieuwe functies meer……

Zonder nieuwe software-updates kan de toegang tot services en de algehele functionaliteit van je geluidssysteem na verloop van tijd beperkt worden.

Een OK Boomer zou zeggen: Dat kan toch niet waar zijn!? De iets jongere generatie zou vervallen in WTF!!! en OMG!! Voor de uitleg waarom ze tot dit besluit zijn gekomen is wel wat voor te zeggen (de allereerste producten hebben hun technische limiet bereikt voor wat betreft geheugen en processorkracht) maar in dezelfde alinea stellen ze zelf dat 92% van alle apparatuur die Sonos ooit geleverd is nog steeds in gebruik is. Dat valt moeilijk te negeren. Dat dit geen gemakkelijk besluit is geweest en naar aller waarschijnlijkheid ook niet unaniem is dat Sonos na de storm die over ze heen gegaan is twee dagen later een nieuw statement heeft gegeven.

We hebben je gehoord, en we beseffen dat we dit niet goed hebben aangepakt. Niet alleen wil ik me hiervoor oprecht verontschuldigen, ik wil je ook graag persoonlijk vertellen hoe we dit gaan aanpakken.

Om te beginnen kan ik je geruststellen: nadat we in mei geen software-updates voor deze producten meer zullen leveren, zullen deze producten precies zo blijven werken als voorheen. We gaan ze niet van een afstand uitschakelen, we maken ze niet onbruikbaar en we verwijderen niets. Ik weet dat jullie veel geïnvesteerd hebben in een Sonos-systeem en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat die investering zo lang mogelijk gewaarborgd blijft.

Het waren twee spannende dagen maar gelukkig voor de 92% blijft het voorlopig allemaal bij het oude en gaat Sonos (voorlopig) niet het Apple model introduceren.

Even bijkomen van de schrik; Hey Google, speel Bob Marley – Everything’s Gonna Be Alright af op Sonos.

Bronnen: https://blog.sonos.com/nl/end-of-software-updates-for-legacy-products/ & https://blog.sonos.com/nl/a-letter-from-our-ceo/

Gepubliceerd inTech