Ga naar de inhoud

Nummerborden op afvalzakken

Elke gemeente met één of meerdere Mc Donalds vestigingen heeft er last van; zwerfafval. Blijkbaar vinden sommige bezoekers het doodnormaal om hun zak met afval uit het raam te gooien en de samenleving er mee op te zadelen. Hoe zou je die bezoeker er bewust van kunnen maken dat dit niet de bedoeling is?

Iedere auto in de drive wordt gefilmd. Op deze beelden nummerbordherkenning los laten is een klein kunstje want deze techniek wordt al toegepast in onze samenleving. Vervolgens wordt het nummerbord doorgestuurd naar de nog te ontwerpen take-awayzakprinter en krijgt iedere klant een gepersonaliseerde zak. Handige bijkomstigheid is dat je dan weet welke zak bij welke auto hoort!

Een hele boel mensen zullen zich misschien wel gaan bedenken voordat ze de volgende keer hun afvalzak uit het raam sodemieteren. Ik vermoed zelfs dat velen de afvalzak zelfs thuis bij het afval zullen doen want je zak zou per ongeluk maar gaan slingeren.

Dus mensen van de Mac, doe je voordeel er mee en dan hebben jullie gelijk je stukje MVO weer op orde voor de komende tijd!

Gepubliceerd inGeen categorie