Ga naar de inhoud

Semi-Smartphone

Het klinkt misschien gek maar volgens mij zit niet iedereen te wachten op een smartphone zoals wij die nu kennen. Het is een minicomputer in je broekzak. En men je betaald meestal de hoofdprijs voor deze minicomputer. Maar niet iedereen heeft een minicomputer nodig, helemaal niet als je wereld nog bestaat uit alleen Whatsapp, SMS en bellen en grote groepen mensen vallen in deze categorieën. Denk bijvoorbeeld aan (jonge) kinderen, ouderen en digibeten.

Wat voor deze groepen een uitkomst zou kunnen zijn is een zoals-ik-het-noem Semi-Smartphone. Met telefoon zou alleen maar kunnen Whatsappen, SMS’en en bellen.
De telefoon zou enkel een groot scherm (model Samsung/iPhone) hebben met een uitklapbaar qwerty toetsenbord (model blackberry) zodat er wel keuzevrijheid is hoe te toetsen en dus geen camera. Verder dus geen apps, browser of andere exotica waar men op internet kan komen. Ook zou ik persoonlijk de Whatsapp functionaliteiten zoals videobellen, afbeeldingen versturen en ontvangen uit de applicatie houden. Mogelijke lastige kwesties zoals bijvoorbeeld sexting onder minderjarigen, explicite content onder ogen van minderjarigen en technologiestress bij ouderen worden hiermee gemakkelijk verholpen. Echter biedt Whatsapp geen API aan dus dat zal op korte termijn niet te realiseren zijn.

Semi Smartphone

De credits voor Bram Doesburg Smits voor het initiële idee voor de uitgeklede smartphone waar ik dit verhaal op gebaseerd heb!

Gepubliceerd inActualiteitHersenschetenICT