Ga naar de inhoud

Snel volgers ‘scoren’ op Instagram

Waarschijnlijk lokt de titel veel mensen die daadwerkelijk snel volgers willen scoren op Instagram met zo weinig mogelijk moeite. Een hechte club followers krijg je natuurlijk niet zo maar en zou je in principe wat moeite voor moeten doen, relevante content posten, post likes, comments plaatsen onder foto’s.

Maar.. dit kun je ook uitbesteden aan een robot. In mijn ogen is het uitbesteden aan een robot een foute zaak maar om eens de som op de proef te nemen heb ik een vrij inactief account (YmmudArt) waar ik ooit wat foto’s opgezet had die ik de afgelopen jaren heb gemaakt gebruikt om te kijken of een robot daadwerkelijk een flinke toename van volgers kan realiseren.

Na wat te snuffelen op Google kwam ik in de site Instagress.com tegen. De volgende vijf speerspunten zijn te lezen op de site:

1. We designed Instagress to help you promote your Instagram account for more followers, likes, and comments.
– Dat is precies wat ik zocht!
2. Instagress began with a simple idea—that there’s an easier way to grow your Instagram followers.
– Dat willen we toch allemaal?
3. Our main goal has always been to create user-friendly Instagram automation tool that mimic one’s natural behavior.
– M.a.w. een robot die doet alsof hij mij is
4. Instagress was born from a deep seated love of efficiency. We knew we could do it faster, safer, and more efficiently.
– Het toverwoord is efficiënter in deze.
5. Instagress began in 2013 and now stands among the top leaders of Instagram automation services.
– Ik had er nog nooit van gehoord maar ik zit dan ook niet in de doelgroep en ben benieuwd hoeveel mensen hier daadwerkelijk gebruik van maken

De eerste drie dagen zijn gratis dus ideaal voor het testen. Het aanmelden ging vrij simpel, inlogkoppeling met Google en daarna moet je gelijk je Instagram account toevoegen.

Hierna verscheen soort van dashboard waar ik kon kiezen voor een bijzonder groot aantal opties. De vier hoofdopties zijn:
Likes – De robot gaan automatisch likes uitgeven aan random foto’s
Comments – De robot gaan automatisch uit een aantal voor gedefineerde comments foto’s voorzien van deze comments. Zelf kun je ook comments toevoegen
Follow – De robot gaat automatisch accounts volgen. De frequentie is in te stellen
Unfollow – De robot gaat automatisch accounts ontvolgen. De frequentie is in te stellen

Na alles te hebben ingesteld zoals ik dacht dat het wel ok was drukte ik op de start knop en afwachten maar. Het inactieve account had 5 volgers en volgde zelf 3 volgers bij de start van de test. Er is een activity en log sectie op de site zodat je precies kan zien wat de robot allemaal doet.

Na het starten verbaasde het mij dat mensen daadwerkelijk reageren op de post en likes die de robot had geplaatst.
Ook het aantal likes om mijn foto’s begon flink te stijgen na een dagje gebruik van de robot.

Na drie dagen hield de robot er automatisch mee op en was de totale eindscore dat het account YmmudArt 66 volgers. Een stijging van 61! Ik weet bijna zeker als ik wat was gaan rommelen met de instellingen dat dit getal vele malen hoger was geweest. Mocht je betaald drie dagen de robot willen laten draaien dan ben je $1,99 (60 cent per dag) kwijt, voor 10 dagen $ 4,99 (50 cent per dag en 30 dagen kost je $9,99 (33 cent per dag).

Kortom, mocht je een product of evenement willen pluggen tegen geringe kosten dan is deze robot echt iets voor je! Verder zou ik het gebruik voor een langere periode voor storytelling of klantenbinding afraden omdat de robot alleen zend en uiteraard geen echte interactie aangaat.

Gepubliceerd inSocial Media