Ga naar de inhoud

Sociale blindheid

Op het moment dat ik dit schrijf ben 35 jaar jong. Jong ja, want ik ben nog scherp, ad rem en mijn handelingssnelheid is goed. Nu verwacht ik, nee, eis ik dat mensen van mijn leeftijd dit eigenlijk ook moeten zijn.

Helaas is dit niet altijd zo. Ons helse wekelijkse bezoekje aan de Jumbo in de Euroborg bevestigd dit telkens maar weer. Ik noem het hels omdat ik daar leeftijdsgenoten zie die doen alsof ze bavianen zijn. Dat is ook niet waar want bavianen zijn leergierig en zoeken naar mogelijkheden.

Maar zo ook afgelopen zaterdag weer in de Jumbo een jong stel, begin 30. Ze reden voor ons de parkeergarage in. Voor hun was het als of ze nooit eerder een parkeergarage inreden. Parkeren in de groots mogelijk plek waardoor ze flink eind moesten lopen. Eén blik naar links bij binnenkomst had je dezelfde plek opgeleverd die wij dus keurig namen. Het pakken van een karretje. Drie rijen en dan de meeste rechtse pakken waar nog 2 mensen staan te wachten. Wij pakken de meest linkerrij die begint bij de roltrap en kon gelijk de roltrap op. Bij binnenkomst in de Jumbo hebben de tegenwoordig scanapparaten waarmee je heel handig zelf je boodschappen kunt scannen en gelijk in je tas kunt doen zodat deze niet nog 2 door je handen hoeft te halen. Je kunt er ook niet omheen want de stelling blokkeert je gezichtsveld. Ik wacht expres totdat het stel eindelijk de kar heeft en de winkel betreed en roep expres naar mijn vriendin die 10 meter verder staat: “TOCH WEL SUPERHANDIG DIE SCANNERS, SCHEELT JE WEER WACHTEN IN DE RIJ!!!”. Het stel kijkt mij aan en kijkt naar de scanner en het alfavrouwtje drukt de kar vlot langs het scangevaarte voordat de meeloopse half afgetrainde mannetje er iets over durft te zeggen.

Ongeveer een kwartier later hebben wij 2 grote boodschappen tassen vol en reken wij binnen 1 minuut af bij waar ik in een ooghoek het meeloopse mannetje alles driftig op de band zie leggen. Onder het genot van een 2 frikandellen voor 1 euro lopen wij naar de auto waar ik het karrteje omruil voor 50 cent zodat ik niet meer naar de karretjes hoef te lopen. Het parkeergeld hoeven we niet te betalen want dat zit bij de prijs in mits je parkeerkaart laten scannen. Het alfavrouwtje zal er wel geen oog voor hebben gehad en het meeloopse mannetje zal nu wel honger hebben na de aanblik van het eten van een frikandel door de dat leuke stelletje op de bankje die hun nogal lachend aankeek.

Tot volgende week alfavrouwtje en het meeloops half afgetraind mannetje!

Gepubliceerd inSociale ergernissen