Spring naar inhoud

Onenote

Er bestaan enorm veel gratis (windows)tooltjes om schermopnames te maken. ‘Vroeger’ moest je het doen met Printscreen, paint starten, plakken, snijden, bewaren en dan pas gebruiken. Veel te veel handelingen natuurlijk. Nu bestaat er al een een tijd een tool daarvoor in Office genaamd Onenote. Volgens mij is dit de meest onderschatte tool op het Windows platform.

Onenote is zo enorm gemakkelijk in gebruik en kost bijna geen systeemresources! Onenote kan geactiveerd worden door éénmalig de snelkoppeling aan te klikken in Programma’s. Hierna zal het zich nestelen in Windows en kan het op elk moment aangeroepen worden door de sneltoets ‘Windows+S“. Het scherm krijgt nu een witte waas met een groot kruis. D.m.v. te klikken en te slepen selecteer je wat je wilt uitsnijden. Als je de muis loslaat heb je je selectie direct klaar voor gebruik en staat het in je klembord zodat je het met CTRL-V overal weer kunt plakken.

Probeer het zelf en je gaat jezelf daarna afvragen waarom je dit niet eerder hebt ontdekt!

Gepubliceerd inTipsWindows