Spring naar inhoud

Pokemon Go Gym Café


Het is wachten op het eerste (pop-up)Pokemon Go gymcafé dat geopend zal worden! De app is nog niet eens uit in Nederland en het is nu al een grote hype.
Voor diegene die nog niet helemaal weten waar ik het over heb, het gaat om het spel Pokemon wat in de jaren 90 erg populair was op de Gameboy en als kaartspel. Na jaren te hebben gewacht met de mobiele markt is Nintendo toch overstag gegaan is nu een app verschenen waarmee het spel gespeeld kan worden middels een Google Maps overlay (Augmented Reality). Pokemons vangen in de echte wereld dus. Met een slim trucje kan het spel nu al gespeeld worden in Nederland.

Eén van de kenmerken is de Gym, de Gym is waar Pokemon spelers vanaf level 5 met elkaar kunnen battlen. Een mooi business model zou dus zijn om op een plek waar een gym is je Café te openen. Misschien kan dit zelfs wel via de ontwikkelaar, geen idee om eerlijk te zijn.

Een andere iets gemakkelijker uit te voeren idee is om continue de Lure Module aan te zetten om je locatie. Voor de leken, met de Lure module kun je Pokemons aantrekken die in de buurt zijn, een soort Pokemon magneet. De Lure module kun je kopen in de in-app store van de Pokemon Go app en loopt een half uur en kost je per half uur 100 pokecoins die een waarde hebben van $0.99 cent. Om een dagje je café een hotspot te maken voor Pokemons kost je dus $ 16 dollar. Stoelen, banken, oplaadpunten en wat te eten en te drinken en overige inkomstideeën en je bent klaar!

Steel mijn idee maar hoor!

p.s. ik heb spel zelf nog niet gespeeld, dus mochten er onwaarheden in deze post staan stuur mij dan even een berichtje op twitter (DM staat open)

Gepubliceerd inGeen categorie