Spring naar inhoud

Successupporters

Successupporters, een term die ik de afgelopen tijd veel heb gehoord. Een term met vaak een negatieve klank. Wat mij betreft is dat compleet onterecht.

Hoe word je een supporter? Dat gebeurt op verschillende manieren maar veel van die manieren hebben als basis succes. Voorbeeld, in huis is iedereen Ajaxfan dus word je bijna automatisch een Ajax supporter, maar hoe werd iedereen in huis Ajax supporter? Vermoedelijk door de successen of iconen bij Ajax.

In Groningen is de term de laatste tijd veel gehoord omtrent de wedstrijden van Lycurgus (volleybal). Logisch ook want normaal zitten er geen 4350 toeschouwers bij een wedstrijd bij van Lycurgus. Maar ja, een (bijzonder) succesje wil natuurlijk iedereen bij zijn! Hopelijk blijven er door dit succes wat mensen kleven die ondanks het succes het toch ook wel een leuk spelletje vinden. Zo kan Lycurgus groeien. Wie weet speelt Lycurgus wel volgend seizoen al haar thuiswedstrijden in Martiniplaza!

Donar (basketbal) heeft de afgelopen jaren ook profijt gehad van het begrip successupporter, de prijzenkast is flink uitgebreid en het aantal seizoenskaarthouders blijft jaar op jaar stijgen ondanks de negatieve berichtgeving van een paar seizoenen geleden. Ook het gemiddeld aantal toeschouwers wordt nu jaar op jaar overtroffen gedurende het seizoen. En wanneer Donar de halve finale of finale van play-offs weet te bereiken dan zit het vaak helemaal vol.

Kortom, laten we successupporters omarmen en supporters van ze maken! Dit komt de breedtesport alleen maar ten gunste!

13043651_1718602865090801_3203760300911279622_n

Gepubliceerd inGeen categorie