Spring naar inhoud

De kinderziektes van Burgernet

Ik ben het zat! Zojuist heb ik mijn account opgezegd bij Burgernet. Ben je niet bekend met Burgernet? Ik quote: “Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Vrijwel alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten bij Burgernet.“.
Uniek, ja het is zeker uniek, elke drol die ik draai is ook uniek. Uniek zegt dus geen drol. De redenen waarom ik niet meer mee werk aan dit fan-tas-ti-sche samenwerkingsverband zijn de volgende

  • – De mensen (enkeling uitgezonderd) die het systeem aan de zenderkant gebruiken hebben verkeerde instructies of heb spreekvrees. De melding is bij het hilarische af.
  • – De info die je krijgt is zo summier dat je soms denkt wat moet ik er mee
  • – Je krijgt afmeldingen van burgernetacties op de meeste rare tijden (ook ’s nachts) en dan is het vaak ook nog een afmelding dat de persoon nog niet gevonden is bijvoorbeeld. Doe dit dan niet in de nacht!
  • – Als je de melding mist en je hebt je voicemail aanstaan dan krijg je een leeg bericht met de lengte van de oproep. Zinloze voicemail dus.
  • – Soms krijg je een SMS en soms een spraakbericht terwijl je een keuze maakt in de instellingen
  • – Regelmatig krijg je een oproep en dan 2 minuten later een afmelding.

En dan nu de voornaamste reden van mijn afmelding. Ik wist mijn inloggegevens niet meer en wilde kijken of iets kon aanpassen. Dit was te achterhalen door een contactformulier in te vullen met je gegevens. Tot mijn verbazing zit er geen geautomatiseerd systeem achter Burgernet maar gaat er een mailtje naar het regiodistrict van de politie. Ik beeld mij dan in dat een agent in een kaartenbak je account er dan bij pakt. Ik kreeg dan ook een mailtje terug met keurig de inloggegevens. ALLEEN NIET DIE VAN MIJ! Hallo privacy! Net mailtje terug gestuurd en na zes dagen (!! kaartenbak was denk ik in een ander district) eindelijk een mailtje terug met de juiste gegevens. Blijkbaar vinden ze fouten maken bij de politie gewoon want een regeltje met excuus kon er niet van. En oja, met de gegevens die ik kreeg van de compleet random gebruiker kan ik nog steeds inloggen.

Mocht iemand over 5 jaar deze kinderziektes niet meer ervaren dan meld ik mij graag weer aan. Wel met een eenmalig fake e-mailadres want die kaartenbak zal wel blijven tot 2035. burgernet

Gepubliceerd inActualiteitICTSocial MediaSociale ergernissen