Spring naar inhoud

Kassa – het tweede scherm

De vakantie is afgelopen en tijdens de vakantie is de redactie van Kassa druk bezig geweest om de boel flink te pimpen naar 2012. Soms is pimpen niet altijd een optie. Neem als voorbeeld jongens van 18 met een nissan micra met spinners en getint plastic achter de ruit. Gewoon fout. Zo ook eigenlijk Kassa.

Vol joligheid begint het nieuwe programma met hip camera werk. Alleen jammer dat het wordt opgenomen in de setting van een doorsnee jumbo winkel. Mocht je toevallig later ingeschakeld zijn dan is dit geen probleem. Rechtsonder staat een retro logo dat met een brilsterkte van -3 nog prima is te lezen vanaf de bank. Verder een logo van de Vara links en een logo van Ned1 live rechtsboven. Alleen wisten ze niets voor linksonder dus daar staat niets maar daar zal de VARA vast een klokje neerzetten voor het stemmen op het tweede scherm.

Over het tweede scherm gesproken. Dit is hip fenomeen in tv land waarvan de televisiemakers denken dat het ontzettend cool is om erbij te hebben. In de praktijk mis je gewoon visuele dingen die tijdens een uitzending gebeuren omdat je op je iPad/laptop zit te loeren. Daarbij is de vraagstelling enorm vaag en zijn er geen alternatieven dan enkel de vraag niet te beantwoorden. Voorbeeld wat er gebeurde tijdens de uitzending. ‘Bent u onlangs van verzekering veranderd?” kwam er op het tweede scherm. Verzekering van wat vroeg ik mij af terwijl ik nog 30 seconden had om de vraag te beantwoorden. Toen kwam Brecht van Hulten met het item over motorverzekeringen. Ik had al nee ingevuld maar ik heb helemaal geen motor dus de hele enquete gaat de mist in. Toen bleek dat je beter kon overstappen naar Verzekurjezelluf ofzo en kwam de volgende vraag; ‘Gaat u nu overstappen nu u deze informatie weet?’ Nou, ik heb in 3 minuten online geen motor gekocht + verzekering gekocht dus weer had ik een vraag waar ik niets mee kon.

Mijn mening schaf het tweede scherm gewoon lekker af en laat ons internetters daar lekker blogjes op schrijven. Want in veel gezinnen is het tweede scherm inmiddels al het eerste scherm geworden maar juist daarom hebben we waarschijnlijk last van het tweede scherm op tv.

Gepubliceerd inActualiteit