Spring naar inhoud

Social verjaardag stats

Verjaardagen. Sommige mensen kicken op de jaarlijkse aandacht van mensen die ze nooit spreken maar waar ze wel een leuke dag van krijgen toegewenst. Heel begrijpelijk ook tegenwoordig omdat een berichtje op hyves, facebook, twitter etc etc toch niets kost qua geld of energie. ‘Vroeger’ moest je nog echt moeite doen,naar de Bruna, kaartje kopen, postzegel kopen, iets orgineels op het kaartje schrijven, naar de brieven bus. Wat een hels karwei om een natuurlijk proces van geboorte te eren. Oja, in Nederlands vieren wij niet de geboorte maar de verjaring. Ook iets om over na te denken vind ik.

Ik doe niets aan mijn verjaardag en mensen in mijn nabije omgeving weten dit ook. Voel je dus niet gekwetst ofzo mocht je je aangesproken voelen.

Mooi moment voor een toestmoment en om een klein onderzoekje om te kijken welk medium nu veel gebruikt wordt.

Op 16 april kreeg ik op Facebook 62 felicitaties (576 ‘vrienden’), op twitter 19 felicitaties (877 ‘vrienden’) en op hyves 12 felicitaties ( 665 ‘vrienden’)

De percentages lagen dus op:

  •  Facebook: 9,02 %
  •  Twitter: 2,1 %
  •  Hyves: 1,8 %

Voor mij geen opvallende cijfers maar er zitten een paar kanttekeningen aan. Bij Facebook en Hyves wordt je via je dashboard/beginscherm op verjaardagen geattendeerd. Dus de kans dat je daar een felicitatie krijgt is veel groter bij deze sites. Bij twitter kan het sneeuwbaleffect optreden, op een moment dat een volger met veel volgers je feliciteert je gelijk een hoop felicitaties erbij krijgt.

Het verschil tussen het Facebook en Hyves geeft aan dat hyves wel zijn langste tijd heeft gehad als social medium.

Oja, ik kreeg ook nog 2 kaartjes. Een oprecht kaartje en één van T-Mobile waar ik net weg ben als klant.

Tot volgend jaar maar weer denk ik.

Gepubliceerd inSocial Media