Spring naar inhoud

SMB – Sociale Media boeven

Sommige mensen delen helemaal niets op het internet. Twitter vinden ze stom, hyves is zinloos. Van Foursquare en Places hebben ze waarschijnlijk nog nooit gehoord. Prima, ieder zijn ding. Je moet immers ook mensen hebben die van vissen en fietsen houden. Dat houdt alles mooi in balans.

Er is ook een groep mensen die wel actief is op internet maar schuchter is met het delen van informatie. Deze groep is bang dat Google alles van hen komt te weten en dat dan eeuh dan eeuh. Ja, geen idee wat Google hiermee kwaad kan doen eigenlijk maar ze willen dit absoluut niet. Ze doen ook niet aan Foursquare want stel dat iemand ziet dat ik in een restaurant zit, dan kan een inbreker het hele huis leeghalen. Deze mensen hebben vaak ook een slotje op alle Social Media accounts.

Hoeveel SMB’s (sociale media boeven) zullen gebruik maken van Social Media en op deze manier toeslaan? Ik denk vrij weinig. De kans is groter dat een SMB toeslaat tijdens een begrafenis omdat hij of zij dan toch weet dat de hele straat/buurt aanwezig is.

Deze groep mensen maken vaak wel andere misstappen. Ze delen dingen waarvan ze niets eens doorhebben dat het misschien veel gemakkelijker maken voor een SMB. Hier volgen twee voorbeelden.

Vol trots je nieuwe huissleutel laten zien op mobypicture

Een handige SMB kan vast aan de hand van deze foto de sleutel namaken.

Kijk eens waar ik naar toe ga! Hier is het bewijs

Weet je waarom er een barcode op een kaartje zit? Inderdaad, die dient als controlemiddel bij de ingang. Veel kaarten zijn tegenwoordig e-tickets en dus gemakkelijk na te maken behalve de uitgifte barcode omdat deze uniek is. Barcode is nu bekend en de kaart is zo nagemaakt.

En dan is nog een laatste groep die vrijwel alles bewust deelt en altijd lekker slaapt. Zelfs op vakantie maar dat weet niemand want die informatie delen ze natuurlijk niet 😉

Samengevat & tips:

  • – Deel gerust maar wees wel bewust wat je deelt. Gebruik je gezonde verstand.
  • – Natuurlijk kun je sleutel en concertkaartjes delen via een foto maar leg een vinger op de barcode of laat niet de hele sleutel zien.
  • – Leuk dat je mayor (Foursquare) bent van je eigen huis maar zet bij je spot niet je huisnummer neer. Dit maakt het veel makkelijk voor een SMB je huis op te zoeken.
  • – Deel niet dat je twee weken op vakantie gaat. Je huis is twee weken onbewaakt.

 


http://www.twitter.com/dimitri

Gepubliceerd inSocial MediaTips