CategoryTips

Linkedin wachtwoorden gelekt

Op 17 mei 2016 kwam er op www.leakedsource.com het bericht dat vermoedelijk de wachtwoorden van de Linkedin hack uit 2012 nu allemaal bekend zijn. De wachtwoorden worden namelijk nu aangeboden voor 5 Bitcoins (€2000) op het dark web. Je kunt controleren of je account er tussen staat door simpelweg je e-mailadres te verifiëren op www.leakedsource.com. Ook linkedin schrijft over de hack op haar eigen blog

“Help? Mijn account staat er tussen!”
Nog geen paniek, niets wijst nog uit dat de wachtwoorden gebruikt worden maar ik adviseer je wel om je wachtwoord direct te wijzigen en ‘Two-Step verification’ aan te zetten.

Hoe moet ik mijn wachtwoord wijzigen?
Om je wachtwoord te wijzigen log je in op Linkedin en klik je op je avatar rechtsboven in de balk, kies voor privacy en settings. Optie 3 is Change password.

Hoe zet ik Two-step verification aan?
– Log je in op Linkedin en klik je op je avatar rechtsboven in de balk, kies voor privacy en settings. Vul bij Phone numbers je mobiele nummer in, vergeet niet +316 te gebruiken.
– Kies vervolgens Privacy (staat naast Account en Communications) en scroll helemaal naar onderen voor Two-step verification. Zet Two-step verification aan en je krijgt een SMS met daarin een code. Vul deze in en je account is dubbel beveiligd.

Moet ik mijn Facebook profiel verwijderen?

De nieuwe voorwaarden van Facebook blijven de gemoederen flink bezighouden. Hierdoor ontstaan er ook veel (zelfs door landelijke media) wild-west verhalen.

Wat verandert er nu daadwerkelijk?
De grote hamvragen:
– Worden de voorwaarden over het gebruik van je foto’s per 1 januari 2015 gewijzigd?
Nee!
– Mag Facebook je foto’s zonder toestemming aan adverteerders verkopen?
Nee.
– Krijgt Facebook het auteursrecht over je foto’s?
Nee.
– Mag Facebook jouw openbare informatie koppelen om advertenties bij andere gebruikers te tonen?
Ja.

Voorbeeld: Jij vindt Groninger koek lekker en je volgt de pagina van dat merk op Facebook. Dan mag dat bedrijf adverteren op Facebook (niet daarbuiten!) waarbij staat: “Tammo vindt Groninger koek leuk”, met je profielfoto erbij. Facebook moet rekening houden met je privacy-instellingen. Als je lijst met likes niet openbaar is mag Facebook “Tammo vindt Groninger koek leuk” niet openbaar gebruiken.
Voor dat je hier nu moord en brand over schreeuwt, deze regels gelden al sinds 15 november 2013.

Facebook verkoopt dus niet direct je data aan een derde partij maar een derde partij maakt gebruikt van de beschikbare data om doelgericht te adverteren op facebook. Aan jou dus of je Facebook vertrouwt of niet.

Eigenlijk is de volgende regel erg van toepassing op Facebook: “If You’re Not Paying for It; You’re the Product”

*edit 30-12-2014 *edit
Roel Kramer heeft op 9 september 2013 iets verteld over de mogelijkheden van doelgericht adverteren op Facebook, o.a. met behulp van Custom Audiences

Lees meer over Custom audiences op de site van Radyus.

Nuttige sites waar je misschien iets aan hebt! (1)

Eens in de zoveel tijd (kan ik lekker zelf bepalen wanneer dit is) zal ik een kort & beknopt lijstje maken van sites waar je misschien iets aan hebt. Waarschijnlijk ken je ze al maar wie weet loop je tegen iets aan waarvan je het bestaan nog niet wist. Want je weet sharing = caring!

  • Dropbox.com – Geen gesleep met USB sticks of laptops maar altijd je belangrijke bestanden bij de hand met deze data cloud oplossing. Gratis maar er is ook een betaalde variant beschikbaar voor de heavy users. Zeer hendig!
  • wetransfer.com – Zoals je misschien wel weet hebben de grote providers in NL een restrictie op de bestandsgrote van mailbestanden (10 MB) en is het dus lastig om grote bestanden te mailen. Mail is daar ook eigenlijk niet voor bedoeld. Daarom bestaan er gelukkig simpele alternatieven zoals de gratis dienst Wetransfer.com. Bestand lokaal selecteren, e-mailadres geadresseerde invullen en verzenden maar. Hendig!
  • Tweakers pricewatch – Mocht je van plan zijn om iets van electronica in huis aan te schaffen? Werp dan eerst een blik op de pricewatch van Tweakers. Hier staan veel aanbieders per product en je kunt ook nog reviews lezen want mensen van het product of de leverancier van het product vond! Hendig!
  • Youtube Trends Dashboard– Youtube kent iedereen wel en soms kom je een leuk filmpje tegen als je op youtube zelf site. Maar Youtube houdt ook bij wat trending is, dit is per land/geslacht en leeftijd te zien. Hendig hè? Kan ik gelijk zien wat alle 37 jarige mannen uit Nederland ook leuk vinden.

3 maanden gratis Spotify Premium met Sonos

Ben je van plan om binnenkort een Sonos systeem aan te schaffen? Dan kun je via mij een referal link krijgen waardoor jij gratis 3 maanden Spotify Premium krijgt!
Het enige wat je hoeft te doen is contact met mij opnemen via een mijn contact formulier en dan komt alles goed. Na het uitwisselen van wat gegevens krijg je via mij een van Sonos waarin je een actiecode staat. Als je die invult krijg je gratis 3 maanden Spotify Premium! Ik word er uiteraard ook beter want bij 3 credits (verwijzingen) krijg ik een Play1 van dus het is een win-win situatie voor ons allebei!

*edit: heb al twee credits!*

Korte uitleg:
– Lees de mail en indien je onlangs al een Sonos systeem hebt gekocht, klik op Ik heb al gekocht in een winkel
– Een popup verschijnt en er wordt gevraagd om je Sonos ID, deze kun je op verschillende manieren achterhalen. hier staat uitlegt hoe dat moet.
– Druk op vervolgens op Verstuur mij de spotify-code en klaar is kees!

Als je nog overtuigd moet worden van Sonos dan moet je onderstaande video maar gaan bekijken!

*UPDATE*
2 van de 3 credits zijn binnen! Hartelijk dank daarvoor! Nog maar 1 te gaan!

Je wint toch nooit wat..

Dat hoor ik vaak als mensen praten over online winacties, en dan specifiek over winacties op Facebook en Twitter.

Dan hierbij mijn winoverzicht van 2013!
– T-shirt van de NOS
– 2 kaarten kindervoorstelling in de stadsschouwburg Groningen
– 2 kaarten Davis Cup Nederland – Oostenrijk
– Philips Click & Play scheerapparaat
– DVD Buurman & Buurman
– 2 kaarten voor de Gasterra Flames
– 10 euro tegoed bij Just-eat
– Een Sonos Play:1

Dus nooit meer zeggen dat je nooit wat wint.. want als je niet meedoet, dan win je inderdaad niets!

Niets meer kunnen downloaden [OPLOSSING]

Herken je jezelf in de volgende problemen?
– Geen enkel bestand met de extensie .exe of .torrent kan meer gedownload worden.
– In chrome krijg je de melding ‘Mislukt – virus gedetecteerd’
– Firefox kun je het bestand niet meer vinden in je downloadmap
– Je hebt onlangs de AVG een update gegeven en je hebt AVG verwijderd

Dan heb je waarschijnlijk te maken met een onvolledig deinstallatie of corrupte installatie van AVG.

De enige werkende optie tot nu toe bekend is om AVG Remover te downloaden van de AVG site.

Klik hier om naar de avg download site te gaan of klik hier om rechtstreeks naar het AVG remover tooltje te gaan.


SMB – Sociale Media boeven

Sommige mensen delen helemaal niets op het internet. Twitter vinden ze stom, hyves is zinloos. Van Foursquare en Places hebben ze waarschijnlijk nog nooit gehoord. Prima, ieder zijn ding. Je moet immers ook mensen hebben die van vissen en fietsen houden. Dat houdt alles mooi in balans.

Er is ook een groep mensen die wel actief is op internet maar schuchter is met het delen van informatie. Deze groep is bang dat Google alles van hen komt te weten en dat dan eeuh dan eeuh. Ja, geen idee wat Google hiermee kwaad kan doen eigenlijk maar ze willen dit absoluut niet. Ze doen ook niet aan Foursquare want stel dat iemand ziet dat ik in een restaurant zit, dan kan een inbreker het hele huis leeghalen. Deze mensen hebben vaak ook een slotje op alle Social Media accounts.

Hoeveel SMB’s (sociale media boeven) zullen gebruik maken van Social Media en op deze manier toeslaan? Ik denk vrij weinig. De kans is groter dat een SMB toeslaat tijdens een begrafenis omdat hij of zij dan toch weet dat de hele straat/buurt aanwezig is.

Deze groep mensen maken vaak wel andere misstappen. Ze delen dingen waarvan ze niets eens doorhebben dat het misschien veel gemakkelijker maken voor een SMB. Hier volgen twee voorbeelden.

Vol trots je nieuwe huissleutel laten zien op mobypicture

Een handige SMB kan vast aan de hand van deze foto de sleutel namaken.

Kijk eens waar ik naar toe ga! Hier is het bewijs

Weet je waarom er een barcode op een kaartje zit? Inderdaad, die dient als controlemiddel bij de ingang. Veel kaarten zijn tegenwoordig e-tickets en dus gemakkelijk na te maken behalve de uitgifte barcode omdat deze uniek is. Barcode is nu bekend en de kaart is zo nagemaakt.

En dan is nog een laatste groep die vrijwel alles bewust deelt en altijd lekker slaapt. Zelfs op vakantie maar dat weet niemand want die informatie delen ze natuurlijk niet 😉

Samengevat & tips:

  • – Deel gerust maar wees wel bewust wat je deelt. Gebruik je gezonde verstand.
  • – Natuurlijk kun je sleutel en concertkaartjes delen via een foto maar leg een vinger op de barcode of laat niet de hele sleutel zien.
  • – Leuk dat je mayor (Foursquare) bent van je eigen huis maar zet bij je spot niet je huisnummer neer. Dit maakt het veel makkelijk voor een SMB je huis op te zoeken.
  • – Deel niet dat je twee weken op vakantie gaat. Je huis is twee weken onbewaakt.

 


http://www.twitter.com/dimitri

Oude Tweets terugvinden

Waarschijnlijk heb je lopen googlen op hoe je oude tweets / twitterberichten kunt terugvinden op een eenvoudige / gemakkelijke manier en ben ju beland op deze pagina!

Heb jij even geluk! Je zit precies goed!

Op de website van Twitter is een geavanceerde zoekfunctie aanwezig waarmee je gericht en snel kunt zoeken maar de beperking dat de zoekresultaten slechts tot zeven dagen terug gaan. Als je op zoekt bent naar je eigen tweets uit je begintijd op Twiter, dan kun je die maar moeilijk weer terugvinden.
SnapBird is een webbased tool die je de mogelijkheid biedt om gemakkelijk oude tweets op te zoeken. De enige beperking is voor bijvoorbeeld een hardcore twitteraar zoals mijzelf dat “slechts” laatste circa 3200 tweets zijn terug te vinden.

Op het moment van schrijven kan ik bijvoorbeeld “maar” 2997 tweets terug maar neerkomt tot 19 april 2011 in mijn geval. Maar voor velen is dit wel een uitstekende tool natuurlijk!

Link: SnapBird

Onenote

Er bestaan enorm veel gratis (windows)tooltjes om schermopnames te maken. ‘Vroeger’ moest je het doen met Printscreen, paint starten, plakken, snijden, bewaren en dan pas gebruiken. Veel te veel handelingen natuurlijk. Nu bestaat er al een een tijd een tool daarvoor in Office genaamd Onenote. Volgens mij is dit de meest onderschatte tool op het Windows platform.

Onenote is zo enorm gemakkelijk in gebruik en kost bijna geen systeemresources! Onenote kan geactiveerd worden door éénmalig de snelkoppeling aan te klikken in Programma’s. Hierna zal het zich nestelen in Windows en kan het op elk moment aangeroepen worden door de sneltoets ‘Windows+S“. Het scherm krijgt nu een witte waas met een groot kruis. D.m.v. te klikken en te slepen selecteer je wat je wilt uitsnijden. Als je de muis loslaat heb je je selectie direct klaar voor gebruik en staat het in je klembord zodat je het met CTRL-V overal weer kunt plakken.

Probeer het zelf en je gaat jezelf daarna afvragen waarom je dit niet eerder hebt ontdekt!

© 2019 Dimitri Reining

Theme by Anders NorénUp ↑