CategorySocial Media

Snel volgers ‘scoren’ op Instagram

Waarschijnlijk lokt de titel veel mensen die daadwerkelijk snel volgers willen scoren op Instagram met zo weinig mogelijk moeite. Een hechte club followers krijg je natuurlijk niet zo maar en zou je in principe wat moeite voor moeten doen, relevante content posten, post likes, comments plaatsen onder foto’s.

Maar.. dit kun je ook uitbesteden aan een robot. In mijn ogen is het uitbesteden aan een robot een foute zaak maar om eens de som op de proef te nemen heb ik een vrij inactief account (YmmudArt) waar ik ooit wat foto’s opgezet had die ik de afgelopen jaren heb gemaakt gebruikt om te kijken of een robot daadwerkelijk een flinke toename van volgers kan realiseren.

Na wat te snuffelen op Google kwam ik in de site Instagress.com tegen. De volgende vijf speerspunten zijn te lezen op de site:

1. We designed Instagress to help you promote your Instagram account for more followers, likes, and comments.
– Dat is precies wat ik zocht!
2. Instagress began with a simple idea—that there’s an easier way to grow your Instagram followers.
– Dat willen we toch allemaal?
3. Our main goal has always been to create user-friendly Instagram automation tool that mimic one’s natural behavior.
– M.a.w. een robot die doet alsof hij mij is
4. Instagress was born from a deep seated love of efficiency. We knew we could do it faster, safer, and more efficiently.
– Het toverwoord is efficiënter in deze.
5. Instagress began in 2013 and now stands among the top leaders of Instagram automation services.
– Ik had er nog nooit van gehoord maar ik zit dan ook niet in de doelgroep en ben benieuwd hoeveel mensen hier daadwerkelijk gebruik van maken

De eerste drie dagen zijn gratis dus ideaal voor het testen. Het aanmelden ging vrij simpel, inlogkoppeling met Google en daarna moet je gelijk je Instagram account toevoegen.

Hierna verscheen soort van dashboard waar ik kon kiezen voor een bijzonder groot aantal opties. De vier hoofdopties zijn:
Likes – De robot gaan automatisch likes uitgeven aan random foto’s
Comments – De robot gaan automatisch uit een aantal voor gedefineerde comments foto’s voorzien van deze comments. Zelf kun je ook comments toevoegen
Follow – De robot gaat automatisch accounts volgen. De frequentie is in te stellen
Unfollow – De robot gaat automatisch accounts ontvolgen. De frequentie is in te stellen

Na alles te hebben ingesteld zoals ik dacht dat het wel ok was drukte ik op de start knop en afwachten maar. Het inactieve account had 5 volgers en volgde zelf 3 volgers bij de start van de test. Er is een activity en log sectie op de site zodat je precies kan zien wat de robot allemaal doet.

Na het starten verbaasde het mij dat mensen daadwerkelijk reageren op de post en likes die de robot had geplaatst.
Ook het aantal likes om mijn foto’s begon flink te stijgen na een dagje gebruik van de robot.

Na drie dagen hield de robot er automatisch mee op en was de totale eindscore dat het account YmmudArt 66 volgers. Een stijging van 61! Ik weet bijna zeker als ik wat was gaan rommelen met de instellingen dat dit getal vele malen hoger was geweest. Mocht je betaald drie dagen de robot willen laten draaien dan ben je $1,99 (60 cent per dag) kwijt, voor 10 dagen $ 4,99 (50 cent per dag en 30 dagen kost je $9,99 (33 cent per dag).

Kortom, mocht je een product of evenement willen pluggen tegen geringe kosten dan is deze robot echt iets voor je! Verder zou ik het gebruik voor een langere periode voor storytelling of klantenbinding afraden omdat de robot alleen zend en uiteraard geen echte interactie aangaat.

Linkedin wachtwoorden gelekt

Op 17 mei 2016 kwam er op www.leakedsource.com het bericht dat vermoedelijk de wachtwoorden van de Linkedin hack uit 2012 nu allemaal bekend zijn. De wachtwoorden worden namelijk nu aangeboden voor 5 Bitcoins (€2000) op het dark web. Je kunt controleren of je account er tussen staat door simpelweg je e-mailadres te verifiëren op www.leakedsource.com. Ook linkedin schrijft over de hack op haar eigen blog

“Help? Mijn account staat er tussen!”
Nog geen paniek, niets wijst nog uit dat de wachtwoorden gebruikt worden maar ik adviseer je wel om je wachtwoord direct te wijzigen en ‘Two-Step verification’ aan te zetten.

Hoe moet ik mijn wachtwoord wijzigen?
Om je wachtwoord te wijzigen log je in op Linkedin en klik je op je avatar rechtsboven in de balk, kies voor privacy en settings. Optie 3 is Change password.

Hoe zet ik Two-step verification aan?
– Log je in op Linkedin en klik je op je avatar rechtsboven in de balk, kies voor privacy en settings. Vul bij Phone numbers je mobiele nummer in, vergeet niet +316 te gebruiken.
– Kies vervolgens Privacy (staat naast Account en Communications) en scroll helemaal naar onderen voor Two-step verification. Zet Two-step verification aan en je krijgt een SMS met daarin een code. Vul deze in en je account is dubbel beveiligd.

To vlag or not to vlag

Beste Mark Zuckerberg, allemaal tof hoor dat iedereen een met één simpele klik een Franse vlag kan kiezen als profielfoto om op de één of andere manier uiting te geven aan het drama wat zich op 13 november in Parijs heeft afgespeeld.

Ik wil u er op wijzen dat er een dag eerder in Beiroet ook een terroristische aanslag is gepleegd waar nu blijkt 43 mensen bij om het leven zijn gekomen.

Mijn vraag is; wat is het minimum aantal doden bij een aanslag om in aanmerking te komen voor een vlag?’

Met vriendelijke groet,

Dimitri Reining
(met nog even geen vlag in zijn profiel)

Wat een spatie allemaal niet kan doen

Het is één minuut voor tien ’s avonds op zaterdag 16 oktober. Precies het moment dat één spatie teveel in een tweet er voor zorgde dat ik een ‘druk’ weekend kreeg.

De jaarlijkse DJ MAG top 100 werd gepresenteerd en dit jaar werd elke notering in die lijst op twitter geplaatst. In elke tweet werd het twitteraccount van de desbetreffende artiest ook vermeld. Vanaf 100 tot nummer twee was er nog niets aan de hand, maar toen kwam nummer één.

I.p.v. @Dimitrivegas werd @Dimitri (that’s me!) genoemd in de tweet en werden in één klap circa 334.000 mensen hierover geïnformeerd. Direct begonnen mijn mention timeline in Tweetdeck als een dolle te scrollen. Ook al had ik ze willen lezen, ik kreeg gewoon de kans niet door de stormvloed aan felicitatie-, beledig- en klaagtweets. Gevoelsmatig waren de verhoudingen ongeveer 40% positief en 60% negatief.

Dit werd allemaal opgepikt door RTV Noord, daarna door SLAM FM. Na een nachtje slapen pikte ook ineens de NOS het op gevolgd door het AD. Werd ik ondertussen gebeld door Dagblad van het Noorden en kreeg ik een SMS van de redactie van Pauw of ik wilde komen (is vandaag helaas geen vervolg aangegeven).
Zondagavond kreeg ik verder bericht van Q-Music België waar ik vanochtend om 8:20 gebeld werd, die ochtend tijdens het ochtendritueel met Huub (flesje gegeven) nog een interview gedaan met Radio10. Vlak voor dat telefoontje gebeld door de redactie van Giel Beelen en om 08:45 ook daar een klein praatje gemaakt. Die zelfde middag nog een interview gegeven voor Metro en vanavond om 18:45 zat ik in de uitzending van De Coen & Sander Show om nogmaals het verhaal te doen.

En als toetje kreeg ik net een te gekke tekening van de enorm getalenteerde Dimitri Jansma (te gekke voornaam trouwens 😉
ZOvMWlHq

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/154926/Groninger-krijgt-honderden-onterechte-felicitaties

Nederlandse Dimitri krijgt honderden DJ Mag felicitaties


http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2493983/2015/10/18/Nederlander-overstelpt-met-felicitaties-na-verwarring-met-Dimitri-Vegas.dhtml
http://nos.nl/artikel/2063792-groningse-it-specialist-verwisseld-met-top-dj.html
http://www.gelderlander.nl/algemeen/cultuur/overstelpt-met-felicitaties-na-verwarring-met-dimitri-vegas-1.5349515
http://www.dvhn.nl/nieuws/groninger-verward-met-s-werelds-beste-dj-13181953.html
http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/4165856/2015/10/18/Overstelpt-met-felicitaties-na-verwarring-met-Dimitri-Vegas.dhtml
http://www.gic.nl/uitgaan/groninger-per-ongeluk-uitgeroepen-tot-beste-dj-ter-wereld
http://www.bndestem.nl/algemeen/cultuur/overstelpt-met-felicitaties-na-verwarring-met-dimitri-vegas-1.5349515
http://www.nu.nl/groningen/4147981/groninger-per-ongeluk-uitgeroepen-beste-dj-wereld.html
http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/10/dimitri-werd-per-ongeluk-beste-dj-ter-wereld-genoemd
https://blendle.com/i/dagblad-van-het-noorden/groninger-per-ongeluk-s-werelds-beste-dj-genoemd/bnl-dvhn-20151019-FDLKRJ6

Groninger was even beste DJ van de wereld


http://qmusic.be/nieuws/dimitri-werd-verward-met-dimitri-vegas
http://www.538.nl/programma/120/coen-en-sander/gemist/detail/27488/is-het-dimitri-of-dimitrivegas
http://giel.vara.nl/media/347662

Nakatomi – Sing .. naam van de zangeres / model

Ik blog dit om iedereen te helpen die met dezelfde vraag zat die ik vandaag had.

Een collega begon ineens een deuntje te neuriën en ik herkende het deuntje. Het was Nakatomi met Sing. Een classic uit de jaren 90. Youtube.com in de browser en go, memories kwamen boven en uiteraard ook de zangeres (althans, dat dacht ik) waardoor de mannelijke helft van Nederland dit nummer achter elkaar aanvroeg bij The Box en TMF.

Even googlen wie ze precies is. Daar stokte de machine helaas.. iedere pagina had een bio van Nakatomi met dat het een ingehuurd model was maar niemand kwam met de naam.

Welke hulplijn moet je pakken voor zoiets? Twitter! Via Google kun je heel simpel vinden dat Wessel van Diepen achter Nakatomi zat. En Wessel zit op twitter. 1+1 = 2

13 uur later!

I love social media! Het is dus Marzena Kamizela en op haar site staat zelfs een foto van de singlehoes.

Weten we dat ook weer!

Tnx Wessel!Moet ik mijn Facebook profiel verwijderen?

De nieuwe voorwaarden van Facebook blijven de gemoederen flink bezighouden. Hierdoor ontstaan er ook veel (zelfs door landelijke media) wild-west verhalen.

Wat verandert er nu daadwerkelijk?
De grote hamvragen:
– Worden de voorwaarden over het gebruik van je foto’s per 1 januari 2015 gewijzigd?
Nee!
– Mag Facebook je foto’s zonder toestemming aan adverteerders verkopen?
Nee.
– Krijgt Facebook het auteursrecht over je foto’s?
Nee.
– Mag Facebook jouw openbare informatie koppelen om advertenties bij andere gebruikers te tonen?
Ja.

Voorbeeld: Jij vindt Groninger koek lekker en je volgt de pagina van dat merk op Facebook. Dan mag dat bedrijf adverteren op Facebook (niet daarbuiten!) waarbij staat: “Tammo vindt Groninger koek leuk”, met je profielfoto erbij. Facebook moet rekening houden met je privacy-instellingen. Als je lijst met likes niet openbaar is mag Facebook “Tammo vindt Groninger koek leuk” niet openbaar gebruiken.
Voor dat je hier nu moord en brand over schreeuwt, deze regels gelden al sinds 15 november 2013.

Facebook verkoopt dus niet direct je data aan een derde partij maar een derde partij maakt gebruikt van de beschikbare data om doelgericht te adverteren op facebook. Aan jou dus of je Facebook vertrouwt of niet.

Eigenlijk is de volgende regel erg van toepassing op Facebook: “If You’re Not Paying for It; You’re the Product”

*edit 30-12-2014 *edit
Roel Kramer heeft op 9 september 2013 iets verteld over de mogelijkheden van doelgericht adverteren op Facebook, o.a. met behulp van Custom Audiences

Lees meer over Custom audiences op de site van Radyus.

Hashtags blokkeren op Twitter

Dat zou je wel willen weten hè? Geen probleem, ik leg je uit hoe dit moet!

Client
Tweeetdeck is het toverwoord om hashtags te blokkeren. Via de webinterface (duur woord voor website) van twitter.com is deze mogelijkheid er namelijk niet.
Twitteren zonder tweetdeck is eigenlijk ook een beetje zoals fietsen zonder stuur dus installeer Tweetdeck. Punt.

Hoe dan?
Om bepaalde content (lees #sr14) te filteren ga je naar “settings” en vervolgens naar “Global filter” vul daar de hashtag in en je bent klaar. Je kunt overigens ook personen en bronnen filteren. Simpel hè?

De beroemde CU2 vragenlijst

We vliegen van hype naar hype op het interwebs maar één die iedereen ouder dan 24 nog wel kent is de Cu2 vragenlijst die zowat op ieder profiel te vinden was.

Daarom een gepimpte 2014 Facebook lijst om van de icebuckets en elkaar letter geven af te zijn. Want die lijstjes zijn namelijk net zo irritant!

001: Naam:
002: Nickname:
003: Woonplaats:
004: Geboortedatum:
005: Lengte:
006: Kleur ogen:
007: Schoenmaat:
008: School/werk:
009: Rook je:
010: Hobby’s:
011: Broers/zussen:
012: Heb je verkering/een relatie:
013: Piercing:
014: Tattoo:
015: Vakantieland:

016: Is er iemand die je niet zal terugschrijven:
017: Leukste persoon die je dit jaar hebt leren kennen:
018: Persoon die je dit jaar liever niet had leren kennen:
019: Wie zou je graag ontmoeten:
020: Wie bewonder je enorm:
021: Meest sexy personen:

022: Favoriete slaapkledij:
023: Favoriete auto:
024: Favoriete film:
025: Favoriete muziek:
026: Favoriete stad:
027: Favoriete knuffel:
028: Favoriete geurtje:
029: Favoriete week/maandblad:
030: Favoriete geluid:
031: Favoriete TV-series:
032: Favoriete schrijver:
033: Favoriete troetelnaam:

034: Wat staat er op je mouse pad:
035: Wat ligt er onder je bed:
036: Lievelingskleur:
037: Lievelingslied allertijden:
038: Lievelingslied op dit moment:
039: Lievelingseten:
040: Lievelingsvak op school:
041: Lievelingsdrank:
042: Lievelingscijfer:
043: Wat vind je het mooist aan jezelf:
044: Welke deodorant gebruik je:
045: Welke schoenen draag je het liefst:
046: Hoe laat ga je slapen doordeweeks:
047: Welk woord of welke zin gebruik je vaak:
048: Het meest romantische wat je ooit is overkomen:
049: Het meest beschamende moment van je leven:
050: Ben je een buiten persoon of binnen persoon?:
051: Wat doe je in het weekend:
052: Welk vak doe/deed je niet graag op school:
053: Je Ontbijt:
054: Wat eet je absoluut niet graag:
055: Huisdieren:

056: Lachen of dromen:
057: Serieus of grappig:
058: Snel of traag:
059: Alleenstaand of relatie:
060: Simpel of ingewikkeld:
061: Cremeren of begraven:
062: Sex of alcohol:
063: Lang opblijven of vroeg naar bed:
064: Licht of donker?:
065: Spreken of zwijgen:
066: Grote of kleine vrouwen/mannen:
067: Krant of weekblad:
068: Knuffel of een kus:
069: Gelukkig of triestig:
070: Leven of dood:
071: Fuif of discotheek:
072: Links of rechts:
073: Saus erop of ernaast?:
074: Bruin of blond:

075: Wat zou je vragen als je “God” een vraag mocht stellen:
076: Geloof je in reincarnatie:
077: Bestaan buitenaardse wezens:
078: Bestaat de ware:

079: Hoeveel kinderen wil je:
080: Waar kan je niet tegen:
081: Het beste gevoel ter wereld:
082: Het slechtste gevoel ter wereld:
083: Waar ben je bang voor:
084: Word je soms emotioneel:
085: Huil je tijdens films:
086: Droombezigheid als je ouder bent:
087: Geef een van je vele goede voornemens voor het jaar:
088: Wat was je eerste gedacht toen je vanmorgen opstond:
089: Als welk dier zou je terug willen keren?:
090: Wat is het mooiste aan het lichaam van een vrouw/man:
091: Origineelste plek om iemand ten huwelijk te vragen:

092: Wat vind je van Facebook:
093: Wat mis je nog aan Facebook:
094: Twitter of Facebook:
095: Waar heb je deze vragenlijst vandaan:
096: Hoevaak up-date je je vriendenlijst:
097: Wat doe je nog meer op de pc naast Facebooken?:
098: Gekste plek waar je het ooit gedaan hebt:
099: Mis je een vraag:
100: Ork, ork, ork, soep eet je met een:

* Als je deze lijst niet binnen 24 uur hebt ingevuld dan moet je een profielfoto moet nemen van een lantaarnpaal!
* Als je deze lijst doorstuurt naar 5 mannen en 5 vrouwen je 5 dagen lang geluk hebt.
* En meer van dit soort shit

28% terwijl ijs toch 100% water is

Geef toe, we zijn nu echt wel #bucketmoe

De ALS stichting heeft de campagne van het jaar te pakken met haar #ALSicebucketchallenge. Er is veel gedoneerd (had veel meer kunnen zijn) maar weet je eigenlijk wel wat er precies gedaan wordt met je geld?

Op de Amerikaanse ALS website staat in zwarte inkt geschreven dat in 2013 slechts 28% van de donatie gebruikt wordt voor onderzoek. Transparant zijn ze wel gelukkig maar dit zet voor velen alles een beetje anders in perspectief denk ik. Ik ben ook bang dat ook dit weer valt onder ik doe lollig en geef wat geld. Dat er geld nodig is voor onderzoek is helder en een goede zaak maar dat slechts 28% van je geld echt voor onderzoek gebruikt wordt is een beetje triest.
fye2014

Om je nog een beetje verder flauw te maken hier een (openbaar) lijstje van de salarissen van medewerkers van de Amerikaanse ALS stichting.

Jane H. Gilbert – President and CEO – $339,475.00
Daniel M. Reznikov – Chief Financial Officer – $201,260.00
Steve Gibson – Chief Public Policy Officer – $182,862.00
Kimberly Maginnis – Chief of Care Services Officer – $160,646.00
Lance Slaughter – Chief Chapter Relations and Development Officer – $152,692.00
Michelle Keegan – Chief Development Officer – $178,744.00
John Applegate – Association Finance Officer – $118.726.00
David Moses – Director of Planned Giving – $112,509.00
Carrie Munk – Chief Communications and Marketing Officer – $142,875.00
Patrick Wildman – Director of Public Policy – $112,358.00
Kathi Kromer – Director of State Advocacy – $110,661.00

De Nederlandse ALS stichting komt gelukkig wat beter uit de verf. De totale personeelskosten in 2012 waren ‘slechts’ € 339.552 (6 personen, 4.2 FTE)). Er waren in 2012 totaal 3.877 donaties, ben erg benieuwd hoeveel dit er zijn in 2014 🙂 Ook qua geld naar onderzoek komt de Nederlandse stichting er beter van af. Een mooi percentage van 68% (met dank aan Jeroen vd Nieuwenhof voor de informatie)

Wat verder ook niet breed publiekelijk bekend is dat de ALS stichting het onderzoek steunt waar gebruik wordt gemaakt van geaborteerde menselijke foetussen (met toestemming moeder) waardoor mogelijk een doorbraak tegen ALS en andere ziektes gerealiseerd kan worden. Iets wat ik persoonlijk een goede zaak vind maar in Amerika vreselijk wordt tegengewerkt door verschillende (christelijke) lobbypartijen.

Aan de ene kant wordt er (gelukkig) gul geld gegeven en aan de andere kant wordt er hard voor gezorgd dat je wel moet blijven geld geven. Een achterlijke tegenstelling!

(gedeeltelijke bron : http://healthimpactnews.com/2014/als-ice-bucket-challenge-do-you-know-what-you-are-supporting/

De kinderziektes van Burgernet

Ik ben het zat! Zojuist heb ik mijn account opgezegd bij Burgernet. Ben je niet bekend met Burgernet? Ik quote: “Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Vrijwel alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten bij Burgernet.“.
Uniek, ja het is zeker uniek, elke drol die ik draai is ook uniek. Uniek zegt dus geen drol. De redenen waarom ik niet meer mee werk aan dit fan-tas-ti-sche samenwerkingsverband zijn de volgende

  • – De mensen (enkeling uitgezonderd) die het systeem aan de zenderkant gebruiken hebben verkeerde instructies of heb spreekvrees. De melding is bij het hilarische af.
  • – De info die je krijgt is zo summier dat je soms denkt wat moet ik er mee
  • – Je krijgt afmeldingen van burgernetacties op de meeste rare tijden (ook ’s nachts) en dan is het vaak ook nog een afmelding dat de persoon nog niet gevonden is bijvoorbeeld. Doe dit dan niet in de nacht!
  • – Als je de melding mist en je hebt je voicemail aanstaan dan krijg je een leeg bericht met de lengte van de oproep. Zinloze voicemail dus.
  • – Soms krijg je een SMS en soms een spraakbericht terwijl je een keuze maakt in de instellingen
  • – Regelmatig krijg je een oproep en dan 2 minuten later een afmelding.

En dan nu de voornaamste reden van mijn afmelding. Ik wist mijn inloggegevens niet meer en wilde kijken of iets kon aanpassen. Dit was te achterhalen door een contactformulier in te vullen met je gegevens. Tot mijn verbazing zit er geen geautomatiseerd systeem achter Burgernet maar gaat er een mailtje naar het regiodistrict van de politie. Ik beeld mij dan in dat een agent in een kaartenbak je account er dan bij pakt. Ik kreeg dan ook een mailtje terug met keurig de inloggegevens. ALLEEN NIET DIE VAN MIJ! Hallo privacy! Net mailtje terug gestuurd en na zes dagen (!! kaartenbak was denk ik in een ander district) eindelijk een mailtje terug met de juiste gegevens. Blijkbaar vinden ze fouten maken bij de politie gewoon want een regeltje met excuus kon er niet van. En oja, met de gegevens die ik kreeg van de compleet random gebruiker kan ik nog steeds inloggen.

Mocht iemand over 5 jaar deze kinderziektes niet meer ervaren dan meld ik mij graag weer aan. Wel met een eenmalig fake e-mailadres want die kaartenbak zal wel blijven tot 2035. burgernet

© 2019 Dimitri Reining

Theme by Anders NorénUp ↑