CategoryHersenscheten

Het klinkt misschien gek maar volgens mij zit niet iedereen te wachten op een smartphone zoals wij die nu kennen. Het is een minicomputer in je broekzak. En men je betaald meestal de hoofdprijs voor deze minicomputer. Maar niet iedereen heeft een minicomputer nodig, helemaal niet als je wereld nog bestaat uit alleen Whatsapp, SMS en bellen en grote groepen mensen vallen in deze categorieën. Denk bijvoorbeeld aan (jonge) kinderen, ouderen en digibeten.

Wat voor deze groepen een uitkomst zou kunnen zijn is een zoals-ik-het-noem Semi-Smartphone. Met telefoon zou alleen maar kunnen Whatsappen, SMS’en en bellen.
De telefoon zou enkel een groot scherm (model Samsung/iPhone) hebben met een uitklapbaar qwerty toetsenbord (model blackberry) zodat er wel keuzevrijheid is hoe te toetsen en dus geen camera. Verder dus geen apps, browser of andere exotica waar men op internet kan komen. Ook zou ik persoonlijk de Whatsapp functionaliteiten zoals videobellen, afbeeldingen versturen en ontvangen uit de applicatie houden. Mogelijke lastige kwesties zoals bijvoorbeeld sexting onder minderjarigen, explicite content onder ogen van minderjarigen en technologiestress bij ouderen worden hiermee gemakkelijk verholpen. Echter biedt Whatsapp geen API aan dus dat zal op korte termijn niet te realiseren zijn.

Semi Smartphone

De credits voor Bram Doesburg Smits voor het initiële idee voor de uitgeklede smartphone waar ik dit verhaal op gebaseerd heb!

To vlag or not to vlag

Beste Mark Zuckerberg, allemaal tof hoor dat iedereen een met één simpele klik een Franse vlag kan kiezen als profielfoto om op de één of andere manier uiting te geven aan het drama wat zich op 13 november in Parijs heeft afgespeeld.

Ik wil u er op wijzen dat er een dag eerder in Beiroet ook een terroristische aanslag is gepleegd waar nu blijkt 43 mensen bij om het leven zijn gekomen.

Mijn vraag is; wat is het minimum aantal doden bij een aanslag om in aanmerking te komen voor een vlag?’

Met vriendelijke groet,

Dimitri Reining
(met nog even geen vlag in zijn profiel)

Nakatomi – Sing .. naam van de zangeres / model

Ik blog dit om iedereen te helpen die met dezelfde vraag zat die ik vandaag had.

Een collega begon ineens een deuntje te neuriën en ik herkende het deuntje. Het was Nakatomi met Sing. Een classic uit de jaren 90. Youtube.com in de browser en go, memories kwamen boven en uiteraard ook de zangeres (althans, dat dacht ik) waardoor de mannelijke helft van Nederland dit nummer achter elkaar aanvroeg bij The Box en TMF.

Even googlen wie ze precies is. Daar stokte de machine helaas.. iedere pagina had een bio van Nakatomi met dat het een ingehuurd model was maar niemand kwam met de naam.

Welke hulplijn moet je pakken voor zoiets? Twitter! Via Google kun je heel simpel vinden dat Wessel van Diepen achter Nakatomi zat. En Wessel zit op twitter. 1+1 = 2

13 uur later!

I love social media! Het is dus Marzena Kamizela en op haar site staat zelfs een foto van de singlehoes.

Weten we dat ook weer!

Tnx Wessel!De ondergang van de disco

Een toevallige samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat de werkelijke reden van de ondergang van de disco als een sluipmoordenaar toeslaat. Alleen deze sluipmoordenaar valt helaas niet te pakken.

De discotheek, jarenlang de ontmoetingsplek van jongeren. Je ouders hebben waarschijnlijk elkaar voor het eerst elkaar gezoend. De basisregels voor een succesvolle discotheek waren altijd heel erg simpel. Regel 1: zorg dat je meiden binnenkrijgt, de jongens lopen er toch wel achteraan. Regel 2: zorg voor een goede resident DJ die elke week weer de nieuwste platen (geen cd’s) heeft want dat vinden de jongens (en meiden) namelijk leuk om te horen. Heel erg basic maar erg effectief.

Alleen de laatste jaren is er onbewust geen drang meer om naar een standaard avondje in een discotheek te gaan om een paar hele simpele redenen. De discotheek was vroeger een sociale ontmoetingsplek. De wegen naar lagere school en op de middelbare school waren gescheiden en de enige plek waar je iedereen nog tegenkwam was de discotheek. Daar maakte je ook nieuwe vrienden en scoorde je je vriendje/vriendinnetje doordat culturen elkaar kruisten. Nu anno 2010 is die behoefte al voorzien dmv het internet. Waarom moeilijk doen als je gratis toegang hebt tot hyves, facebook en twitter en alle andere beschikbare social media. Ook de behoefte naar nieuwe muziek is door het internet ingevuld. Weinig resident DJ’s die je tegenwoordig nog kunnen verrassen met nieuwe muziek. Deze twee factoren zijn de hoofdredenen waarom heel veel discotheken in zwaar weer zitten en niet weten hoe ze de mensen binnen moeten krijgen.

Het (dure) toverwoord is vermaak, jongeren (en ook ouderen) willen vermaakt worden. Discotheken boeken steeds frequenter artiesten en acts. Alleen of alleen vermaakt de redding zal zijn is maar de vraag. Ook zijn de grote evenementen meer in trek vanwege de factor vermaak. Je hebt eigenlijk aan één dag te kort om geheel Mysteryland te zien en te beleven. Deze grotere evenementen zijn tegenwoordig ook vrij snel uitverkocht terwijl ze 10 jaar geleden ook in moeilijk vaarwater zaten.

Maar de krasse traditionele discotheekeigenaren moeten allemaal niets weten van deze info omdat het uiteraard ligt aan de recessie. Tot de sluipmoordenaar ook hen in de klauwen heeft natuurlijk..

© 2019 Dimitri Reining

Theme by Anders NorénUp ↑