CategoryICT

Het klinkt misschien gek maar volgens mij zit niet iedereen te wachten op een smartphone zoals wij die nu kennen. Het is een minicomputer in je broekzak. En men je betaald meestal de hoofdprijs voor deze minicomputer. Maar niet iedereen heeft een minicomputer nodig, helemaal niet als je wereld nog bestaat uit alleen Whatsapp, SMS en bellen en grote groepen mensen vallen in deze categorieën. Denk bijvoorbeeld aan (jonge) kinderen, ouderen en digibeten.

Wat voor deze groepen een uitkomst zou kunnen zijn is een zoals-ik-het-noem Semi-Smartphone. Met telefoon zou alleen maar kunnen Whatsappen, SMS’en en bellen.
De telefoon zou enkel een groot scherm (model Samsung/iPhone) hebben met een uitklapbaar qwerty toetsenbord (model blackberry) zodat er wel keuzevrijheid is hoe te toetsen en dus geen camera. Verder dus geen apps, browser of andere exotica waar men op internet kan komen. Ook zou ik persoonlijk de Whatsapp functionaliteiten zoals videobellen, afbeeldingen versturen en ontvangen uit de applicatie houden. Mogelijke lastige kwesties zoals bijvoorbeeld sexting onder minderjarigen, explicite content onder ogen van minderjarigen en technologiestress bij ouderen worden hiermee gemakkelijk verholpen. Echter biedt Whatsapp geen API aan dus dat zal op korte termijn niet te realiseren zijn.

Semi Smartphone

De credits voor Bram Doesburg Smits voor het initiële idee voor de uitgeklede smartphone waar ik dit verhaal op gebaseerd heb!

Linkedin wachtwoorden gelekt

Op 17 mei 2016 kwam er op www.leakedsource.com het bericht dat vermoedelijk de wachtwoorden van de Linkedin hack uit 2012 nu allemaal bekend zijn. De wachtwoorden worden namelijk nu aangeboden voor 5 Bitcoins (€2000) op het dark web. Je kunt controleren of je account er tussen staat door simpelweg je e-mailadres te verifiëren op www.leakedsource.com. Ook linkedin schrijft over de hack op haar eigen blog

“Help? Mijn account staat er tussen!”
Nog geen paniek, niets wijst nog uit dat de wachtwoorden gebruikt worden maar ik adviseer je wel om je wachtwoord direct te wijzigen en ‘Two-Step verification’ aan te zetten.

Hoe moet ik mijn wachtwoord wijzigen?
Om je wachtwoord te wijzigen log je in op Linkedin en klik je op je avatar rechtsboven in de balk, kies voor privacy en settings. Optie 3 is Change password.

Hoe zet ik Two-step verification aan?
– Log je in op Linkedin en klik je op je avatar rechtsboven in de balk, kies voor privacy en settings. Vul bij Phone numbers je mobiele nummer in, vergeet niet +316 te gebruiken.
– Kies vervolgens Privacy (staat naast Account en Communications) en scroll helemaal naar onderen voor Two-step verification. Zet Two-step verification aan en je krijgt een SMS met daarin een code. Vul deze in en je account is dubbel beveiligd.

De kinderziektes van Burgernet

Ik ben het zat! Zojuist heb ik mijn account opgezegd bij Burgernet. Ben je niet bekend met Burgernet? Ik quote: “Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Vrijwel alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten bij Burgernet.“.
Uniek, ja het is zeker uniek, elke drol die ik draai is ook uniek. Uniek zegt dus geen drol. De redenen waarom ik niet meer mee werk aan dit fan-tas-ti-sche samenwerkingsverband zijn de volgende

  • – De mensen (enkeling uitgezonderd) die het systeem aan de zenderkant gebruiken hebben verkeerde instructies of heb spreekvrees. De melding is bij het hilarische af.
  • – De info die je krijgt is zo summier dat je soms denkt wat moet ik er mee
  • – Je krijgt afmeldingen van burgernetacties op de meeste rare tijden (ook ’s nachts) en dan is het vaak ook nog een afmelding dat de persoon nog niet gevonden is bijvoorbeeld. Doe dit dan niet in de nacht!
  • – Als je de melding mist en je hebt je voicemail aanstaan dan krijg je een leeg bericht met de lengte van de oproep. Zinloze voicemail dus.
  • – Soms krijg je een SMS en soms een spraakbericht terwijl je een keuze maakt in de instellingen
  • – Regelmatig krijg je een oproep en dan 2 minuten later een afmelding.

En dan nu de voornaamste reden van mijn afmelding. Ik wist mijn inloggegevens niet meer en wilde kijken of iets kon aanpassen. Dit was te achterhalen door een contactformulier in te vullen met je gegevens. Tot mijn verbazing zit er geen geautomatiseerd systeem achter Burgernet maar gaat er een mailtje naar het regiodistrict van de politie. Ik beeld mij dan in dat een agent in een kaartenbak je account er dan bij pakt. Ik kreeg dan ook een mailtje terug met keurig de inloggegevens. ALLEEN NIET DIE VAN MIJ! Hallo privacy! Net mailtje terug gestuurd en na zes dagen (!! kaartenbak was denk ik in een ander district) eindelijk een mailtje terug met de juiste gegevens. Blijkbaar vinden ze fouten maken bij de politie gewoon want een regeltje met excuus kon er niet van. En oja, met de gegevens die ik kreeg van de compleet random gebruiker kan ik nog steeds inloggen.

Mocht iemand over 5 jaar deze kinderziektes niet meer ervaren dan meld ik mij graag weer aan. Wel met een eenmalig fake e-mailadres want die kaartenbak zal wel blijven tot 2035. burgernet

Dropbox killer Copy.com gelanceerd

Sinds enkele weken is copy.com in de lucht. Copy.com mag zich nu al een echte Dropbox.com killer noemen. Waarom? Als eerste ,de magische woorden gratis en meer zijn hier namelijk van op toepassing. Copy.com begint met gratis 15 GB account! Begin je met een referral dan start je zelfs met 20 GB. Als je daarna zelf iemand weet aan te melden dan loopt dit per geactiveerde gebruiker met 5 GB op. Dit kan dus al heel snel oplopen! Reden nummer twee, de makers van copy.com is Barracuda Networks. Deze partij is marktleider als het gaat om Security, Application Delivery en Data Protection Solutions.

Verder is de pricing fair te noemen. De meeste MKB backup providers vragen aanzienlijk hogere bedragen. Daarbij wel vermelden dat deze bedrijven uiteraard meer ondersteunen zoals SQL en Exchange backups om maar een paar voorbeelden te noemen. Voor losse data is dit een prima alternatief.

– 250 GB = $ 9.99 per maand
– 250 GB = $ 99.00 per jaar
– 500 GB = $ 14.99 per maand
– 500 GB = $ 149.00 per jaar

Meldt je via deze referral aan en krijg 20 GB voor niets!

Copy.com is te gebruiken op je Windows PC, Mac, Apple iPhone, Android en zelf je Linux bak! 😉

© 2019 Dimitri Reining

Theme by Anders NorénUp ↑