CategoryActualiteit

Het klinkt misschien gek maar volgens mij zit niet iedereen te wachten op een smartphone zoals wij die nu kennen. Het is een minicomputer in je broekzak. En men je betaald meestal de hoofdprijs voor deze minicomputer. Maar niet iedereen heeft een minicomputer nodig, helemaal niet als je wereld nog bestaat uit alleen Whatsapp, SMS en bellen en grote groepen mensen vallen in deze categorieën. Denk bijvoorbeeld aan (jonge) kinderen, ouderen en digibeten.

Wat voor deze groepen een uitkomst zou kunnen zijn is een zoals-ik-het-noem Semi-Smartphone. Met telefoon zou alleen maar kunnen Whatsappen, SMS’en en bellen.
De telefoon zou enkel een groot scherm (model Samsung/iPhone) hebben met een uitklapbaar qwerty toetsenbord (model blackberry) zodat er wel keuzevrijheid is hoe te toetsen en dus geen camera. Verder dus geen apps, browser of andere exotica waar men op internet kan komen. Ook zou ik persoonlijk de Whatsapp functionaliteiten zoals videobellen, afbeeldingen versturen en ontvangen uit de applicatie houden. Mogelijke lastige kwesties zoals bijvoorbeeld sexting onder minderjarigen, explicite content onder ogen van minderjarigen en technologiestress bij ouderen worden hiermee gemakkelijk verholpen. Echter biedt Whatsapp geen API aan dus dat zal op korte termijn niet te realiseren zijn.

Semi Smartphone

De credits voor Bram Doesburg Smits voor het initiële idee voor de uitgeklede smartphone waar ik dit verhaal op gebaseerd heb!

Wat een spatie allemaal niet kan doen

Het is één minuut voor tien ’s avonds op zaterdag 16 oktober. Precies het moment dat één spatie teveel in een tweet er voor zorgde dat ik een ‘druk’ weekend kreeg.

De jaarlijkse DJ MAG top 100 werd gepresenteerd en dit jaar werd elke notering in die lijst op twitter geplaatst. In elke tweet werd het twitteraccount van de desbetreffende artiest ook vermeld. Vanaf 100 tot nummer twee was er nog niets aan de hand, maar toen kwam nummer één.

I.p.v. @Dimitrivegas werd @Dimitri (that’s me!) genoemd in de tweet en werden in één klap circa 334.000 mensen hierover geïnformeerd. Direct begonnen mijn mention timeline in Tweetdeck als een dolle te scrollen. Ook al had ik ze willen lezen, ik kreeg gewoon de kans niet door de stormvloed aan felicitatie-, beledig- en klaagtweets. Gevoelsmatig waren de verhoudingen ongeveer 40% positief en 60% negatief.

Dit werd allemaal opgepikt door RTV Noord, daarna door SLAM FM. Na een nachtje slapen pikte ook ineens de NOS het op gevolgd door het AD. Werd ik ondertussen gebeld door Dagblad van het Noorden en kreeg ik een SMS van de redactie van Pauw of ik wilde komen (is vandaag helaas geen vervolg aangegeven).
Zondagavond kreeg ik verder bericht van Q-Music België waar ik vanochtend om 8:20 gebeld werd, die ochtend tijdens het ochtendritueel met Huub (flesje gegeven) nog een interview gedaan met Radio10. Vlak voor dat telefoontje gebeld door de redactie van Giel Beelen en om 08:45 ook daar een klein praatje gemaakt. Die zelfde middag nog een interview gegeven voor Metro en vanavond om 18:45 zat ik in de uitzending van De Coen & Sander Show om nogmaals het verhaal te doen.

En als toetje kreeg ik net een te gekke tekening van de enorm getalenteerde Dimitri Jansma (te gekke voornaam trouwens 😉
ZOvMWlHq

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/154926/Groninger-krijgt-honderden-onterechte-felicitaties

Nederlandse Dimitri krijgt honderden DJ Mag felicitaties


http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2493983/2015/10/18/Nederlander-overstelpt-met-felicitaties-na-verwarring-met-Dimitri-Vegas.dhtml
http://nos.nl/artikel/2063792-groningse-it-specialist-verwisseld-met-top-dj.html
http://www.gelderlander.nl/algemeen/cultuur/overstelpt-met-felicitaties-na-verwarring-met-dimitri-vegas-1.5349515
http://www.dvhn.nl/nieuws/groninger-verward-met-s-werelds-beste-dj-13181953.html
http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/4165856/2015/10/18/Overstelpt-met-felicitaties-na-verwarring-met-Dimitri-Vegas.dhtml
http://www.gic.nl/uitgaan/groninger-per-ongeluk-uitgeroepen-tot-beste-dj-ter-wereld
http://www.bndestem.nl/algemeen/cultuur/overstelpt-met-felicitaties-na-verwarring-met-dimitri-vegas-1.5349515
http://www.nu.nl/groningen/4147981/groninger-per-ongeluk-uitgeroepen-beste-dj-wereld.html
http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/10/dimitri-werd-per-ongeluk-beste-dj-ter-wereld-genoemd
https://blendle.com/i/dagblad-van-het-noorden/groninger-per-ongeluk-s-werelds-beste-dj-genoemd/bnl-dvhn-20151019-FDLKRJ6

Groninger was even beste DJ van de wereld


http://qmusic.be/nieuws/dimitri-werd-verward-met-dimitri-vegas
http://www.538.nl/programma/120/coen-en-sander/gemist/detail/27488/is-het-dimitri-of-dimitrivegas
http://giel.vara.nl/media/347662

28% terwijl ijs toch 100% water is

Geef toe, we zijn nu echt wel #bucketmoe

De ALS stichting heeft de campagne van het jaar te pakken met haar #ALSicebucketchallenge. Er is veel gedoneerd (had veel meer kunnen zijn) maar weet je eigenlijk wel wat er precies gedaan wordt met je geld?

Op de Amerikaanse ALS website staat in zwarte inkt geschreven dat in 2013 slechts 28% van de donatie gebruikt wordt voor onderzoek. Transparant zijn ze wel gelukkig maar dit zet voor velen alles een beetje anders in perspectief denk ik. Ik ben ook bang dat ook dit weer valt onder ik doe lollig en geef wat geld. Dat er geld nodig is voor onderzoek is helder en een goede zaak maar dat slechts 28% van je geld echt voor onderzoek gebruikt wordt is een beetje triest.
fye2014

Om je nog een beetje verder flauw te maken hier een (openbaar) lijstje van de salarissen van medewerkers van de Amerikaanse ALS stichting.

Jane H. Gilbert – President and CEO – $339,475.00
Daniel M. Reznikov – Chief Financial Officer – $201,260.00
Steve Gibson – Chief Public Policy Officer – $182,862.00
Kimberly Maginnis – Chief of Care Services Officer – $160,646.00
Lance Slaughter – Chief Chapter Relations and Development Officer – $152,692.00
Michelle Keegan – Chief Development Officer – $178,744.00
John Applegate – Association Finance Officer – $118.726.00
David Moses – Director of Planned Giving – $112,509.00
Carrie Munk – Chief Communications and Marketing Officer – $142,875.00
Patrick Wildman – Director of Public Policy – $112,358.00
Kathi Kromer – Director of State Advocacy – $110,661.00

De Nederlandse ALS stichting komt gelukkig wat beter uit de verf. De totale personeelskosten in 2012 waren ‘slechts’ € 339.552 (6 personen, 4.2 FTE)). Er waren in 2012 totaal 3.877 donaties, ben erg benieuwd hoeveel dit er zijn in 2014 🙂 Ook qua geld naar onderzoek komt de Nederlandse stichting er beter van af. Een mooi percentage van 68% (met dank aan Jeroen vd Nieuwenhof voor de informatie)

Wat verder ook niet breed publiekelijk bekend is dat de ALS stichting het onderzoek steunt waar gebruik wordt gemaakt van geaborteerde menselijke foetussen (met toestemming moeder) waardoor mogelijk een doorbraak tegen ALS en andere ziektes gerealiseerd kan worden. Iets wat ik persoonlijk een goede zaak vind maar in Amerika vreselijk wordt tegengewerkt door verschillende (christelijke) lobbypartijen.

Aan de ene kant wordt er (gelukkig) gul geld gegeven en aan de andere kant wordt er hard voor gezorgd dat je wel moet blijven geld geven. Een achterlijke tegenstelling!

(gedeeltelijke bron : http://healthimpactnews.com/2014/als-ice-bucket-challenge-do-you-know-what-you-are-supporting/

De kinderziektes van Burgernet

Ik ben het zat! Zojuist heb ik mijn account opgezegd bij Burgernet. Ben je niet bekend met Burgernet? Ik quote: “Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Vrijwel alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten bij Burgernet.“.
Uniek, ja het is zeker uniek, elke drol die ik draai is ook uniek. Uniek zegt dus geen drol. De redenen waarom ik niet meer mee werk aan dit fan-tas-ti-sche samenwerkingsverband zijn de volgende

  • – De mensen (enkeling uitgezonderd) die het systeem aan de zenderkant gebruiken hebben verkeerde instructies of heb spreekvrees. De melding is bij het hilarische af.
  • – De info die je krijgt is zo summier dat je soms denkt wat moet ik er mee
  • – Je krijgt afmeldingen van burgernetacties op de meeste rare tijden (ook ’s nachts) en dan is het vaak ook nog een afmelding dat de persoon nog niet gevonden is bijvoorbeeld. Doe dit dan niet in de nacht!
  • – Als je de melding mist en je hebt je voicemail aanstaan dan krijg je een leeg bericht met de lengte van de oproep. Zinloze voicemail dus.
  • – Soms krijg je een SMS en soms een spraakbericht terwijl je een keuze maakt in de instellingen
  • – Regelmatig krijg je een oproep en dan 2 minuten later een afmelding.

En dan nu de voornaamste reden van mijn afmelding. Ik wist mijn inloggegevens niet meer en wilde kijken of iets kon aanpassen. Dit was te achterhalen door een contactformulier in te vullen met je gegevens. Tot mijn verbazing zit er geen geautomatiseerd systeem achter Burgernet maar gaat er een mailtje naar het regiodistrict van de politie. Ik beeld mij dan in dat een agent in een kaartenbak je account er dan bij pakt. Ik kreeg dan ook een mailtje terug met keurig de inloggegevens. ALLEEN NIET DIE VAN MIJ! Hallo privacy! Net mailtje terug gestuurd en na zes dagen (!! kaartenbak was denk ik in een ander district) eindelijk een mailtje terug met de juiste gegevens. Blijkbaar vinden ze fouten maken bij de politie gewoon want een regeltje met excuus kon er niet van. En oja, met de gegevens die ik kreeg van de compleet random gebruiker kan ik nog steeds inloggen.

Mocht iemand over 5 jaar deze kinderziektes niet meer ervaren dan meld ik mij graag weer aan. Wel met een eenmalig fake e-mailadres want die kaartenbak zal wel blijven tot 2035. burgernet

Iservandaagaleenaardbevinggeweest.nl

Vanwege het voortdurende gerommel onder de grond in ons mooie Groningen hebben ondergetekende en Gideon de Kok een nieuwe website in het leven geroepen!

iservandaagaleenaardbevinggeweest.nl is de place 2 b voor alle info over aardbevingen. Lekker handig als je de grond weer voelt trillen dus!

En 255 likes op Facebook can’t be wrong toch?

Liefdesslotjesbrug in Groningen

Ongeveer 14 jaar (bron) nadat het de intrede deed in Europa heeft ook het liefdesslot Groningen bereikt. Het krijgt (waarom is mij niet duidelijk) zelfs een Jeuj. van de Groningse online social tijger Ritzo ten Cate. Ritzo is trouwens een best toffe peer met alle dingen die hij doet maar deze snap ik even niet. Kan natuurlijk ook mijn gebrek zijn.

Weet u niet wat een liefdesslot is maar bent u best goed in Engels? De Engelse wikipedia omschrijft het als: ‘A love lock or love padlock is a padlock which sweethearts lock to a bridge, fence, gate, or similar public fixture to symbolize their love. Typically the sweethearts’ names or initials are inscribed on the padlock, and its key is thrown away to symbolise unbreakable love.‘. Kortom, de perfecte manier om onder een tatoeage uit te komen want dat slotje ben je echt (stiekem niet) vergeten als het ‘uit’ is. Want zeg nu eerlijk, heb je iets zichtbaars of tastbaar nodig om elkaars liefde te bekrachtigen? Nee toch?

Heb je daadwerkelijk echt iets nodig om je liefde te bekrachtigen dan heb ik een prima (die kun je wel blaimen hoor) alternatief bedacht. Zet allebei €1000 vast voor 30 jaar, laat de rente op de €1000 zetten en na 30 jaar als jullie nog steeds bij elkaar zijn heb je een aardig zakcentje om je 30 + rest jarig jubileum te vieren. Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan in de relatie dan is er nog geen man overboord, het gespaarde geld wordt dan gestort op door jullie bij het afsluiten gekozen goede doel! Dan heeft de mensheid ook nog iets aan jullie scheiding en je hoeft niet schuldig te voelen als er weer een glazen huis actie is waar je de drang had om iets te doneren! Weet niet of deze financiële start-up al bestaat maar #steelmijnidee gerust!

Het juiste medium

Al die social mediums zijn natuurlijk hartstikke leuk. De jeugd van tegenwoordig gebruikt het te pas en te onpas waardoor ze ongewenst en gewenst in de problemen komen. Het leven bestaat uit vallen en opstaan dus niemand neemt dat echt kwalijk. Alleen de media smult er van om maar weer een sensatie verhaal te krijgen voor de matige actualiteitenrubriek op zender x,y en z.

Anderen gebruiken het zakelijk en professioneel. Je moet er immers wat mee doen. Fout, je hoeft er niets mee te doen. Als je er iets mee doet, doe het dan goed is mijn motto in ieder geval. Ik twitter zelf sinds 22 maart 2007 dus hardcore, mag ik dat zeggen, ja dat mag ik. Ik gebruik het totaal niet zakelijk. Mijn doel is wat vermaak voor mijzelf en anderen, anderen scherp maken en discussie oplaaien. Tot op heden zeer succesvol naar mijn eigen maatstaven en die bepaal ik zelf dus lekker makkelijk gezegd.

Nu heeft er iemand in Rome besloten om ook te gaan twitteren. Nou, twitteren. Een account aanmaken, nou, heel veel accounts aan te maken. Helaas zoals in het gristendom loopt de kerk weer jaren achter dus waren alle leuke namen al bezet en moesten ze in hun eigen terminologie gaan graven voor een account. Wonder (hoe toepasselijk) boven wonder hebben ze ook nog een vrije sterke naam op de kop getikt.

Alleen jawel, de classic onder de twitter fouten geschied onder onze ogen. Net als de echte god (die niet bestaat) heeft ook het twitteraccount van de paus enorm veel volgers gekregen maar hebben we nog nooit iets van de man gehoord.

Posted using Mobypicture.com

Het juiste medium.. I rest my case, amen.

Ziggo – Hotspots kinderziektes

Groningen is een heel klein beetje Silicon Valley van Nederland. Er is een grote ICT dichtheid en allerlei start-ups hebben hier hun roots liggen. Ook  interprovider (en vermoedelijke nieuwe partij op de telecommarkt) Ziggo zit in Groningen gevestigd en deze hebben sinds enige tijd een nieuw experiment gelanceerd genaamd Hotspots.

Hotspots is de naam voor het project om alle Ziggo abonnees met een WiFi modem te combineren om zo een heel groot WiFi netwerk te creëren. Ziggo is begonnen met een proef in de wijk Helpman en na deze proef hebben ze besloten om het ook in de hele stad Groningen uit te rollen. Alle abonnees met een WiFi modem hebben deze week een brief op de mat gekregen met de uitleg en instructies over Hotspots.

In de praktijk is het echter iets anders dan in de brief gemeld wordt. Er wordt namelijk geschreven dat als je geen gebruik wilt maken je modem moet afsluiten via ‘Mijn ziggo’. Dit is echter niet waar. Je moet je namelijk bewust aanmelden om deel te nemen. Mensen die dus de brief hebben gelezen en het prima vinden zullen dan nooit meewerken aan het project en dat is zeer spijtig. Waarom deze tegenstrijdigheden er zijn is mij een raadsel en ik hoop dat Ziggo de manier gaat hanteren zoals in de brief vermeldt staat. Anders die ik heel weinig mensen de moeite nemen om in te loggen en het te activeren.

Ook het activeren is voor een leek niet helemaal even simpel ben ik bang. Als je inlogt op ‘Mijn ziggo’ dan staat er nergens duidelijk een verwijzing naar Hotspots. Je moet weten dat het staat onder het kopje ‘Mijn producten’ en dan onder Internet.

Pas na het activeren verschenen voor mij de gebruikersnaam en het wachtwoord. Er stond gelijk een knop bij voor het wijzigen van het wachtwoord. Echter na het indrukken verdwenen de gebruikersnaam en het wachtwoord en moet ik opnieuw de pagina herladen en de hotspots optie selecteren. De procedure heb ik getest in drie browers, Firefox, Chrome en Internet Explorer 9 en telkens dezelfde wijze. Ook na activatie en het noteren van de code blijft onder producten de Ziggo hotspots op uit staan terwijl deze wel geactiveerd is. Dit was te merken doordat er zoals omschreven een extra draadloos netwerk beschikbaar gekomen was genaamd Ziggo. Ik had persoonlijk voor de naam Ziggo – Hotspot gekozen maar ik heb die keuze niet hoeven maken 😉

Een aantal tips voor Ziggo.

– Maak de hotspots vindbaarheid beter op ‘Mijn ziggo’
Maak van de opt-in een opt-out zoals omschreven in de eerste brief.
– Ga op zaterdag met een stand staan ergens in de binnenstad om de hotspots te promoten met daarbij een duidelijke Jip en Janneke uitleg.
– Stel een hotspot team (lees groep studenten die willen bijverdienen) in om deze bij jullie klanten thuis de hotspot te activeren en daarbij uitleg te geven.
– Geef Ziggo monteurs/reparateurs een instructie mee hoe de hotspots te activeren. Hoef je ook geen extra team op te stellen 😉 en jullie eigen mensen hebben meer feelings en betrokkenheid bij Ziggo dan de studenten.

Misschien ben ik wat snel met mijn conclusies en komt Ziggo nog met een vervolgbrief met daarin de procedure haarfijn omschreven maar mocht je toevallig wel interesse hebben dan heb je/Ziggo misschien iets aan mijn blog.

Getekend,

Een tevreden Ziggo klant met soms wat kritische klanttekeningen, beter bekend als klantnummer 14777966

*UPDATE*
Via twitter ben ik vrij snel benaderd door Ziggo om telefonisch benaderd te worden om even over het blog te praten. Dit gesprek heeft inmiddels plaats gevonden.

Een aantal genoemde punten werden besproken en deze werden min of meer recht gezet of toegelicht. De opt-in, opt-out werking die ik schets is niet helemaal juist. Elke avond loopt er nu een verwerking zodat alle WiFi routers aangepast worden. Mijn router was nog niet aan de beurt geweest zodat ik dit zelf moest doen. De situatie is daadwerkelijk opt-out wat een enorm pluspunt is voor het eventuele slagen van de proef.

De vindbaarheid was op korte termijn niet beter te krijgen omdat in principe alle producten onder mijn producten vallen wat op zich logisch als je het bekijkt vanuit het standpunt van Ziggo maar voor een leek wat minder logisch is. Ik heb tijdens het gesprek nog de optie gegeven om de banner de komende weken in te richten voor de hotspot actie.

Medio november komt er daadwerkelijk een actie om de hotspots aan de man te brengen middels een Ziggo bus ergens in de binnenstad.

Monteurs van Ziggo hebben allemaal een instructie gehad over de hotspots.

Kassa – het tweede scherm

De vakantie is afgelopen en tijdens de vakantie is de redactie van Kassa druk bezig geweest om de boel flink te pimpen naar 2012. Soms is pimpen niet altijd een optie. Neem als voorbeeld jongens van 18 met een nissan micra met spinners en getint plastic achter de ruit. Gewoon fout. Zo ook eigenlijk Kassa.

Vol joligheid begint het nieuwe programma met hip camera werk. Alleen jammer dat het wordt opgenomen in de setting van een doorsnee jumbo winkel. Mocht je toevallig later ingeschakeld zijn dan is dit geen probleem. Rechtsonder staat een retro logo dat met een brilsterkte van -3 nog prima is te lezen vanaf de bank. Verder een logo van de Vara links en een logo van Ned1 live rechtsboven. Alleen wisten ze niets voor linksonder dus daar staat niets maar daar zal de VARA vast een klokje neerzetten voor het stemmen op het tweede scherm.

Over het tweede scherm gesproken. Dit is hip fenomeen in tv land waarvan de televisiemakers denken dat het ontzettend cool is om erbij te hebben. In de praktijk mis je gewoon visuele dingen die tijdens een uitzending gebeuren omdat je op je iPad/laptop zit te loeren. Daarbij is de vraagstelling enorm vaag en zijn er geen alternatieven dan enkel de vraag niet te beantwoorden. Voorbeeld wat er gebeurde tijdens de uitzending. ‘Bent u onlangs van verzekering veranderd?” kwam er op het tweede scherm. Verzekering van wat vroeg ik mij af terwijl ik nog 30 seconden had om de vraag te beantwoorden. Toen kwam Brecht van Hulten met het item over motorverzekeringen. Ik had al nee ingevuld maar ik heb helemaal geen motor dus de hele enquete gaat de mist in. Toen bleek dat je beter kon overstappen naar Verzekurjezelluf ofzo en kwam de volgende vraag; ‘Gaat u nu overstappen nu u deze informatie weet?’ Nou, ik heb in 3 minuten online geen motor gekocht + verzekering gekocht dus weer had ik een vraag waar ik niets mee kon.

Mijn mening schaf het tweede scherm gewoon lekker af en laat ons internetters daar lekker blogjes op schrijven. Want in veel gezinnen is het tweede scherm inmiddels al het eerste scherm geworden maar juist daarom hebben we waarschijnlijk last van het tweede scherm op tv.

© 2019 Dimitri Reining

Theme by Anders NorénUp ↑